Anderlecht warmt op voor Bayern-clash met terugblik in verleden via filmpje

Anderlecht warmt op voor Bayern-clash met terugblik in verleden via filmpje

10-09-2017 10:21

Dinsdag keert RSC Anderlecht na twee jaar afwezigheid opnieuw terug in de groepsfase van de Champions League. De eerste opdracht wordt meteen een vette kluif: Bayern München wacht de Brusselaars op. RSCA blikt vooruit op het duel met een kijk in het verleden.

Paars-wit plaatste een kort filmpje op Twitter met enkele beelden uit recente onderlinge confrontaties. In totaal speelde Anderlecht al acht keer tegen Bayern. Van die duels verloor het er vier. Twee keer speelde Anderlecht gelijk en twee maal wist het aan het langste eind te trekken. In de Europa Cup I van 1985-1986 ontmoetten beide clubs mekaar voor het eerst. In Bayern maakt Henrik Andersen de belangrijke 2-1, waarna Anderlecht het thuis afmaakt: 2-0 en kwalificatie voor de halve finales. Daar sneuvelt RSCA tegen Steaua Boekarest.

De meest recente confrontatie staat bij vele supporters nog in het geheugen gegrift. In de UEFA Cup van het seizoen 2007-2008 treft Anderlecht Bayern in de achtste finales. In het eigen Astridpark wordt de regerende landskampioen helemaal weggeveegd: 0-5. Paars-wit zakt met knikkende knieën af naar München voor de terugwedstrijd, maar slaagt er zowaar in die te winnen. Een wereldgoal van Sacha Iakovenko helpt daarbij: 1-2.