Opvallend interview Mourinho: Wil netjes blijven, maar jouw vraag is erg slecht

Opvallend interview Mourinho: "Wil netjes blijven, maar jouw vraag is erg slecht"

10-09-2017 09:59

José Mourinho baalt van het eerste puntenverlies van Manchester United in de Premier League. The Mancunians speelden slechts met 2-2 gelijk tegen Stoke City, ondanks een goal van Romelu Lukaku. De Portugees zorgde tijdens én na de wedstrijd voor een opmerkelijk moment.

Mourinho weigerde de hand te schudden van collega Mark Hughes, nadat de twee het tijdens de wedstrijd aan de stok hadden gekregen. De United-manager wilde er na afloop niet over praten. "Weet je, ik wil netjes blijven tegen jou. En ik geef liever geen antwoord op de vraag, want jouw vraag is een erg slechte", zei hij tegen de BBC.

"Het is echt een slechte vraag, want zo lijkt het mijn fout en mijn probleem. Je vraag is niet correct. Het spijt me", aldus Mourinho, die daarna een einde maakte aan het interview. Hij had daarvoor wel uitleg gegeven over waar het volgens hem misging. "Mijn spelers waren zichzelf niet na de interlandperiode. Ze presteerden niet op hun normale niveau, maar we zaten in de wedstrijd, hebben hard gevochten en wonnen bijna."

De flamboyante oefenmeester gaf op geheel eigen wijze een compliment aan Stoke. "Er was een ploeg die probeerde te winnen en een ploeg die probeerde een punt te pakken, maar ze hebben daar vol overgave voor gewerkt. Ze verdedigen goed, vielen aan op de counter en waren sterk bij standaardsituaties."