Hazard maakt kwartiertje van Chelsea-zege mee, sterke Tottenham-Belgen

09-09-2017 17:56

Eden Hazard is weer voetballer van Chelsea FC. De winger mocht een kwartiertje meespelen in de 1-2-zege bij Leicester City. Tottenham Hotspur heeft Everton op hardhandige wijze aan de kant geschoven. The Toffees waren op eigen veld volstrekt kansloos tegen de dominante Londenaren: 0-3.

Everton - Tottenham Hotspur 0-3
Op Goodison Park vormden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen naar goede gewoonte de defensie bij Tottenham, terwijl Mousa Dembélé vrede moest nemen met een plek op de bank. Aan de overzijde moest Kevin Mirallas negentig minuten toekijken. Het was Harry Kane die de score opende. Met een verdwaalde voorzet passeerde hij Jordan Pickford en tekende hij voor zijn honderdste doelpunt in Tottenham-dienst.

Nog voor rust diende Christian Eriksen Everton de genadeklap toe, door slap uitverdedigen van Cuco Martina hard af te straffen. Kane zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 0-3 eindstand.

Leicester City - Chelsea 1-2
De terugkeer van Hazard was misschien wel het grootste nieuws bij Chelsea, dat in het King Power Stadion te sterk was voor Leicester City. Alvaro Morata en N'Golo Kanté zetten de landskampioen op een comfortabele voorsprong, waarna Jamie Vardy het nog even spannend maakte. Chelsea hield echter stand - mét Hazard - en pakte drie punten.

Brighton Hove & Albion - West Bromwich Albion 3-1
Brighton Hove & Albion schreef geschiedenis door zijn eerste Premier League-zege van het seizoen te boeken. Dat ging ten koste van West Bromwich Albion: 3-1. Met twee doelpunten was Pascal Gross de grote man aan de kant van de thuisploeg.