Eerste puntenverlies Dortmund, Hazard onderuit, Origi moet punten delen bij debuut

09-09-2017 17:33

Borussia Dortmund heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst in de Bundesliga. Ondanks een numeriek voordeel kwam Borussia Dortmund niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij SC Freiburg (0-0). De Bundesliga-Belgen waren niet aan het feest.

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0-0
Freiburg kwam na een klein half uur met een man minder te staan. Een smerige overtreding van Yoric Ravet op de benen van Marcel Schmelzer werd in eerste instantie niet bestraft, maar dankzij de video-scheidsrechter kreeg de speler alsnog een terechte rode kaart. Hoewel Dortmund meer dan een helft met een man meer speelde, kwam het niet tot scoren. Daardoor heeft de ploeg van Peter Bosz na drie wedstrijden nu zeven punten.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 0-1
Bij Borussia Mönchengladbach begon Thorgan Hazard als vanouds in de basis. Juichen zat er niet in voor de spelmaker, want na een vroeg doelpunt van Kevin-Prince Boateng moest Gladbach heel de match lang achtervolgen. De doelpuntenmaker eerder Abdelhak Nouri na zijn doelpunt. De thuisploeg probeerde wel, maar geraakte niet meer op het scorebord.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-1
Wolfsburg, met Rode Duivels Koen Casteels en nieuwkomer Divock Origi in de basis, gaf een voorsprong uit handen. Daniel Didavi opende nog wel de score, maar Martin Harnik had het laatste woord namens Hannover: 1-1. Landry Dimata mocht nog voor rust invallen voor een geblesseerde Mario Gomez. Hij wist zijn team dus niet naar de overwinning te schieten.