'Weiler laat Kums nu ook buiten selectie voor Champions League-duel met Bayern'

'Weiler laat Kums nu ook buiten selectie voor Champions League-duel met Bayern'

09-09-2017 16:42
6

Komt het nog goed tussen René Weiler en Sven Kums? Weiler zette de topaankoop vrijdag op de tribune voor het duel tegen Lokeren (3-2) en Kums zou nu ook niet bij de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel tegen Bayern München zitten. Dat vernam Sporza uit goeie bron.

Kums werd deze zomer voor liefst 6,5 miljoen euro overgenomen van het Engelse Watford om de lijnen uit te gaan zitten op het Brusselse middenveld. Voorlopig komt daar na zeer weinig van terecht. Weiler gaf Kums in de eerste vijf competitiematchen nog een basisplaats, maar daarin kon onze 29-jarige landgenoot nog niet imponeren. 

Weiler was zelfs diep teleurgesteld in zijn nieuwkomer. De Zwitser zette hem pardoes op de tribune voor de ontmoeting met Lokeren. Na afloop sprak de Anderlecht-coach harde woorden. "Hij heeft kwaliteiten maar ik was gewoon niet tevreden over hem. En ik moet zo objectief mogelijk de opstelling maken. Ik kijk hoe de spelers trainen en zich gedragen en ik was niet tevreden over Kums'', aldus Weiler. 

Volgens Weiler zou de situatie volgende week anders kunnen zien, maar de situatie lijkt er niet beter op te worden als Kums niet mee naar Duitsland mag afreizen. Bayern München is dinsdag de eerste opponent van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League.