Vormer bevestigt twijfels bij tactiek Leko: ''Niet iedereen geloofde erin''

Vormer bevestigt twijfels bij tactiek Leko: ''Niet iedereen geloofde erin''

09-09-2017 16:10

Sinds Ivan Leko de hoofdcoach van Club Brugge is, werd er al veel gediscussieerd over zijn aanpak. Leko kiest bij Blauw-Zwart voor 3-5-2 en de omschakeling naar de nieuwe speelwijze verloopt soms nog moeizaam. Ruud Vormer geeft toe dat de spelers ook niet alijd overtuigd waren van de nieuwe tactiek.

"Het betere voetbal zal wel komen. Omdat we er nu twee weken hebben kunnen op trainen. Wij kúnnen die 3-5-2 ook, maar dan moet iedereen er wel in geloven. Dat was tot nu soms nog niet het geval. Anders zouden we voor de match in Athene ook niet gevraagd hebben om te wisselen naar 4-3-3. Zo zijn we ook kampioen geworden onder Preud'homme'', zegt de Nederlandse middenvelder in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Vormer beseft echter dat ze de visie van Leko zullen moeten volgen. ''Het klopt dat we onder Preud'homme ook wel eens 3-5-2 hebben gespeeld. Toen was dat geloof er ook nooit, hoor. Omdat we wisten dat het maar voor één match was of zo. Nu, je kan dat geloof erin krijgen door er op te trainen.''

Club pakte 15 op 15 in de competitie en dat helpt in het proces. ''Op zich is het een heel goed systeem, alleen moet iedereen dan zijn taak vervullen, dat was een deel van het probleem. Gelukkig zat het in de competitie wat mee, dat helpt spelers mee overtuigen'', besluit Vormer.