Promovendus stunt en zit Real Madrid dwars: Koninklijke verspeelt weer punten

Promovendus stunt en zit Real Madrid dwars: Koninklijke verspeelt weer punten

09-09-2017 15:40

Real Madrid is voor de tweede speelronde op rij tegen averij aangelopen in de Primera Division. De ploeg van coach Zinedine Zidane kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Levante.

Zidane koos ervoor om de nodige reserves speeltijd te geven. Naast de geschorste Cristiano Ronaldo zaten ook Luka Modric en Raphaël Varane niet bij de selectie, terwijl Isco, Casemiro en Gareth Bale op de bank begonnen. Het flink gewijzigde elftal van Real kende een valse start. Een verre inworp kwam terecht bij Iván Lopez, die Dani Carvajal verschalkte en raak volleerde.

Dat was niet de enige domper voor de Koninklijke, want een kwartier later moest Karim Benzema zich geblesseerd laten vervangen door Bale. Met de Welshman ging Real op zoek naar de gelijkmaker en in de 36e minuut was het raak. Doelman Raúl Fernández bracht nog redding op een kopbal van Sergio Ramos uit een corner, maar de rebound was voor Lucas Vazquez.

In het vervolg groeide de Levante-sluitpost evenwel uit tot man van de wedstrijd. Toni Kroos liet de bezoekers nog wel even schrikken, maar zijn schot strandde op de paal. Even daarvoor was Marcelo met rood van het veld gestuurd wegens een natrappende beweging.

Real kwam in zijn vorige wedstrijd al niet verder dan 2-2 tegen Valencia. Aartsrivaal FC Barcelona kan de voorsprong daardoor uitbreiden tot vier punten als het wint van stadgenoot Espanyol.