OFFICIEEL: Tottenham laat geflopte aanvaller nog (tijdelijk) vertrekken

OFFICIEEL: Tottenham laat geflopte aanvaller nog (tijdelijk) vertrekken

08-09-2017 12:03

Vincent Janssen maakt op het allerlaatste moment een huurtransfer naar Turkije. Fenerbahçe meldt via de officiële kanalen dat de Turken met Tottenham Hotspur overeenstemming hebben bereikt over een tijdelijke transfer van de Oranje-international.

De spits staat op het punt om het vliegtuig te pakken naar Istanbul, waar hij naar verwachting aan het begin van de middag arriveert. Daarna zit hij met de Turkse club om de tafel om de laatste details af te ronden.

Janssen kon dit seizoen niet rekenen op speelminuten bij Tottenham. Op de laatste dag van de transferperiode koos de Oranje-spits er bewust voor om niet naar West Bromwich Albion te verkassen. Ook voor een huurtransfer naar Brighton & Hove Albion voelde Janssen niets. Tottenham heeft daarom besloten om hem niet in te schrijven voor het komende Champions League-seizoen.

De Turken hebben op het allerlaatste moment toegeslagen. De transfermarkt is in Turkije geopend tot vrijdagavond 23.00. Janssen heeft bij Tottenham nog een contract tot medio 2020. Met de komst van de spits is het zeer de vraag of Diego Costa naar Istanbul gaat komen. De Chelsea-spits werd veelvuldig gelinkt aan de Turkse topclub.

Bij Fenerbahçe wordt Janssen ploeggenoot van Robin van Persie, maar het is de vraag voor hoe lang. Met de komst van Janssen wordt de positie van de 34-jarige geblesseerde routinier er niet sterker op.