Club Brugge-speler eerlijk: Ik pas niet in het systeem van Leko

Club Brugge-speler eerlijk: "Ik pas niet in het systeem van Leko"

08-09-2017 11:30

Club Brugge heeft Elton Acolatse uitgeleend aan STVV, daar moet hij extra ervaring opdoen. De Nederlander hoopt om door te breken bij Club, maar beseft dat hij niet in het systeem van Ivan Leko past.

Acolatse is een flankaanvaller pur sang, een type dat Leko niet echt gebruikt in zijn 3-5-2. Acolatse speelde wél nog een goeie voorbereiding. "Mijn start zag er inderdaad veelbelovend uit. Tot een liesblessure roet in het eten gooide en ik ook niet echt leek te passen in het systeem van Leko. Vandaar mijn overstap naar STVV", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

STVV is momenteel misschien wel de ideale stap voor hem. "Het feit dat het een warme club is die graag aanvallend voetbal speelt, beïnvloedde mijn keuze. Ook het gegeven dat Bolingoli, Bruzzese en Mechele hier actief waren, was een extra stimulans. Ik wil me in de eerste plaats bij deze club bewijzen. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen en eindigen we zo hoog mogelijk in het klassement. Waarom zouden we geen kans maken op Play-Off 1? Het kunstgras op Stayen moet me trouwens liggen. Dat ben ik nog gewoon van mijn tijd bij Jong Ajax."

Uiteraard hoopt hij snel de stap hogerop te kunnen zetten. "Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik hoop om ooit bij Brugge door te breken. Ik heb daar nog een contract tot midden 2021."