'Overbodige Donk kan vertrekken, maar wil minstens een miljoen per jaar verdienen'

'Overbodige Donk kan vertrekken, maar wil minstens een miljoen per jaar verdienen'

07-09-2017 08:49
1

Ryan Donk vertrekt mogelijk alsnog bij Galatasaray. De 31-jarige verdediger is volgens het Turkse Fanatik in onderhandeling met Akhisarspor, de huidige nummer drie van de Süper Lig.

De ex-speler van Club Brugge lijkt bij Galatasaray op een dood spoor te zitten. Sinds de centrale verdediger in de winterstop van het seizoen 2015/2016 overkwam van Kasimpasa, speelde hij slechts veertien wedstrijden voor Cim Bom Bom, waarvan zes als invaller. Tijdens het afgelopen seizoen werd Donk verhuurd aan het Spaanse Real Betis en tijdens de eerste drie competitiewedstrijden van de huidige Süper Lig-jaargang werd hij door Galatasaray buiten de wedstrijdselectie gehouden.

Akhisarspor zou nu dus uitkomst kunnen bieden, maar kan naar verluidt nog niet voldoen aan de financiële wensen van Donk. De verdediger, die eerder uitkwam voor onder meer RKC Waalwijk en AZ, zou minstens een miljoen euro per jaar willen verdienen. Beide partijen hebben nog ruim 24 uur de tijd om alsnog tot een overeenstemming te komen: de Turkse transfermarkt sluit vrijdag om elf uur 's ochtends.