Martinez gelooft in topprestatie in Rusland: 'Alle ingrediënten zijn aanwezig'

Martinez gelooft in topprestatie in Rusland: 'Alle ingrediënten zijn aanwezig'

06-09-2017 23:52
2

Na de 1-2 overwinning afgelopen zondag in Griekenland mag Roberto Martinez zich beginnen voorbereiden op het WK van volgende zomer. De bondscoach denkt dat een topprestatie mogelijk is in Rusland.

"We moeten durven zeggen dat we alles gaan proberen om zo goed mogelijk te presteren en zo ver mogelijk te raken. Maar in voetbal moet je nederig zijn. Met opscheppen bereik je niets", vertelde de Spanjaard woendagavond tijden Van Gils & Gasten. "Maar we geloven in onszelf en we hebben geweldige fans. Ik voel dat alle ingrediënten aanwezig zijn om een goed WK te spelen. We moeten kunnen wedijveren met iedereen."

De Rode Duivels zaten opnieuw in een makkelijke kwalificatiegroep. Een test tegen een groot land hebben ze nog niet gehad. "Of het beter zou zijn om al topland te ontmoeten in de groepsfase? Het is waar dat een oefenwedstrijd nooit het gevoel van topmatchen op een groot toernooi kan benaderen. Het is goed dat we nu negen maanden hebben, maar je kan niet alles voorbereiden. Anderszijds voel ik bij iedereen veel honger om eraan te beginnen."