FIFA schorst arbiter voor leven na manipulatie: WK-kwalificatieduel moet opnieuw

FIFA schorst arbiter voor leven na manipulatie: WK-kwalificatieduel moet opnieuw

Gepubliceerd: woensdag 6 september 2017 om 21:55wo 06-09-2017 om 21:55

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zuid-Afrika en Senegal uit november 2016 moet opnieuw gespeeld worden. De FIFA heeft de Ghanese arbiter Joseph Lamptey voor het leven geschorst vanwege het beïnvloeden van de wedstrijd.

Dat heeft de wereldvoetbalbond aan AP laten weten. Het duel tussen Zuid-Afrika en Senegal werd eind 2016 gespeeld en eindigde in een 2-1 overwinning voor de Zuid-Afrikanen. Oud-Ajacied en Vitesse-middenvelder Thulani Serero maakte in dat duel de winnende treffer. De arbiter gaf een penalty aan Zuid-Afrika voor een handsbal die geen handsbal bleek te zijn, waarna Thulani Hlatshwayo de score opende. Het is nog niet duidelijk op welke datum de wedstrijd overgespeeld moet worden.

Zuid-Afrika staat ook zonder de drie punten tegen Senegal op de laatste plaats in de WK-kwalificatiepoule met één punt uit drie duels. Senegal is de nummer drie met vijf punten uit drie duels. Burkina Faso en Kaapverdië gaan met zes punten uit vier duels samen aan kop in de groep. Vooral voor Senegal is het opnieuw spelen van het duel met Zuid-Afrika positief: het land kan nu plek twee of zelfs één overnemen bij een goed resultaat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws