Update: Ook UEFA ziet vervroegde transferdeadline zitten: Open voor verandering

Update: Ook UEFA ziet vervroegde transferdeadline zitten: "Open voor verandering"

06-09-2017 18:12

De transferdeadline wordt in de toekomst mogelijk vervroegd. Zowel in Italië als in Engeland wordt overwogen om de transfermarkt, die al jarenlang rond 1 september ligt, te sluiten voordat de competitie begint.

In Engeland liggen die plannen er al langer: eerder deze maand werd bekend dat vrijwel alle twintig Premier League-clubs de maatregel volgend seizoen al door willen voeren. Shaun Harvey, voorzitter van de English Football League, laat aan de BBC weten dat de plannen zelfs weten dat de plannen 'in een vergevorderd stadium' zijn.

"De algemene opinie onder de clubs is dat het een verbetering is", aldus Harvey, die wel een slag om de arm houdt. "Clubs uit andere Europese competities kunnen dan nog wel spelers halen, terwijl Engelse clubs dit niet meer kunnen. We moeten links en rechts nog wat afwegingen maken, zodat we niet voordat we de transferdeadline definitief vervroegen, zodat we niet met ongewenste gevolgen zitten."

Ook in Italië wordt overwogen om de transferdeadline een maand te vervroegen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Gianluca Di Marzio is het de FIGC, de Italiaanse voetbalbond, die met dit idee speelt en op korte termijn de FIFA en de UEFA hiervan op te hoogte gaat stellen. Hoe de Italiaanse clubs hiertegenover staan, is vooralsnog onbekend.

Update 6/9 18.12: Ook de UEFA heeft oren naar een vervroegde transferdeadline. Voorzitter Aleksander Ceferin is een voorstander van het sluiten van de transfermarkt voordat de competitie begint. "Wij volgen de discussie op de voet. We staan zeker ook open voor verandering", laat hij weten aan The Times