UEFA is het beu, België krijgt een ultimatum

UEFA is het beu, België krijgt een ultimatum

06-09-2017 16:17
2

Het is de bedoeling dat Brussel één van de speelsteden voor het EK 2020 wordt, maar van een nieuw stadion is er nog lang geen sprake. De UEFA is het getalm van ons land beu en legt ons een ultimatum op. Tot november heeft België om zijn dossier in orde te hebben. Lukt dat niet? Dan schakelt de UEFA over op een plan B. Dat schrijft RTBF.

Het Eurostadion in Brussel kende de voorbije jaren het ene na het andere probleem. Denken we maar aan het (niet) verkrijgen van een milieuvergunning en de heisa omtrent een weg rond parking C. Is ons land niet tijdig in orde dan wordt er een andere Europese speelstad aangeduid door de UEFA. Ons land komt dan niet langer meer in aanmerking om het tornooi mee te organiseren.

Projectontwikkelaar Ghelamco zal de komende tijd dus een tandje moeten bijsteken. Het is de bedoeling dat de Rode Duivels hun matchen in het nieuwe stadion gaan spelen na het EK. Ook was er lang sprake dat Anderlecht zijn intrek zou nemen in het Eurostadion, maar dat lijkt er ook niet van te komen.

Lees ook: Geen EK-wedstrijden in België: "Geen ramp, er komen nog mogelijkheden"