Amateurs moeten thuisvoordeel afstaan aan eersteklasser

Amateurs moeten thuisvoordeel afstaan aan eersteklasser

06-09-2017 15:50
1

In de 1/16e finales van de Beker van België zal La Louvière niet thuisspelen tegen Charleroi. De match vindt plaats in het Stade du Pays de Charleroi. De Amateurs moeten hun thuisvoordeel afstaan door problemen met het eigen stadion. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"De Belgische voetbalbond en (televisiezender) RTL hebben de beslissing om de partij te laten doorgaan in het Stade du Pays de Charleroi geformaliseerd", klinkt het bij La Louvière. "En dit ondanks de belofte van de stad La Louvière om ervoor te zorgen dat het Tivolistadion over de (voor televisie-uitzendingen) benodigde 800 lux verlichting zou beschikken. De club betreurt deze beslissing ten zeerste. Deze beslissing houdt geen rekening met de loting, schendt de sportethiek, beïnvloedt de uitslag van de wedstrijd, benadeelt het amateurvoetbal en doet het enthousiasme van veel inwoners van La Louvière teniet."

La Louvière vindt de beslissing maar niets. "De club betreurt ook de wijze waarop de beslissing tot stand is gekomen", gaat de Henegouwse club verder. "Charleroi maakte op dinsdag al officieel bekend dat de wedstrijd bij hen zou doorgaan, terwijl onze club pas officieel op woensdag op de hoogte werd gesteld. Bovendien hebben noch de Belgische voetbalbond noch RTL enige moeite gedaan om het probleem met ons te bespreken. Dialoog en transparantie zouden ervoor hebben kunnen zorgen dat deze bekerontmoeting zijn magie had kunnen behouden."