Geen EK-wedstrijden in België: Geen ramp, er komen nog mogelijkheden

Geen EK-wedstrijden in België: "Geen ramp, er komen nog mogelijkheden"

06-09-2017 14:54
1

Het Europees Kampioenschap van 2020 zal in verschillende steden plaatsvinden. Normaal gezien zou de openingswedstrijd in Brussel worden gespeeld, maar door de hetze rond het Eurostadion lijkt dat redelijk onwaarschijnlijk.

Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat, die mee de lijnen uitzet bij de Belgische Voetbalbond, windt er geen doekjes rond. Volgens hem komt er geen nieuw stadion in Brussel. "Ik leid een voetbalclub en voel wanneer het moelijk wordt om zulte dossiers af te ronden", stelde Bayat tegenover Het Nieuwsblad. "Technisch gezien wordt het heel moeilijk om alles op tijd af te krijgen."

"Maar dat EK mislopen is nu ook geen ramp. Er zullen nog andere mogelijkheden komen in de toekomst", vervolgde de broer van Mogi. Hij is wel voorstander is van een nationaal stadion. "Het is heel belangrijk om een goede infrastructuur te hebben, want onze clubs hebben geen stadions voor 45.000 fans. Slechts 20.000 tickets per wedstrijd verkopen, daar zit ik niet op de wachten. Dat zou voor een financiële kater zorgen."