'Ruiz weigert transfer vanwege geld en religie, Belgische clubs mogen dromen'

'Ruiz weigert transfer vanwege geld en religie, Belgische clubs mogen dromen'

06-09-2017 12:37
4

Bryan Ruiz maakt het Sporting Portugal lastig. De Costa Ricaan wil hoe dan ook weg uit Portugal, maar veegde alle transfervoorstellen op deadlineday van tafel.

Dat meldt het Portugese O Jogo. De aanbiedingen kwamen voornamelijk uit Turkije, maar Ruiz voelt niets voor een transfer naar dat land. Dat heeft volgens O Jogo financiële en religieuze redenen. Ruiz wil dat hij bij zijn volgende werkgever net zoveel gaat verdienen als hij nu in Portugal opstrijkt. In Turkije staat de oud-speler van Gent er goed op, maar clubs kunnen zijn komst vergeten.

Het contract van Ruiz loopt nog tot de zomer van 2018. In die verbintenis staat een vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro. De aanvaller kan niet meer rekenen op een plek in het eerste elftal van Sporting. Trainer Jorge Jesus heeft hem laten weten dat hij dit seizoen niet op hem rekent. Ruiz heeft zijn zinnen in ieder geval gezet op een vertrek. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks.

Standard toonde de voorbije transferperiode nog interesse in de ex-Gentenaar. Het is nog maar de vraag of de Rouches bereid zijn om stevig te investeren in zijn komst.