'Van Persie slachtoffer van beproefd recept: Fenerbahçe wil dure spits wegpesten'

'Van Persie slachtoffer van beproefd recept: Fenerbahçe wil dure spits wegpesten'

06-09-2017 09:12

Fenerbahçe lijkt 'klaar' te zijn met Robin van Persie en is daarom begonnen met het treiteren van de 34-jarige spits. Dat concludeert het Algemeen Dagblad op basis van de blessuresoap die zich dinsdag ontvouwde. De Turkse grootmacht meldde in een statement dat Van Persie zwaargeblesseerd is. Niet veel later ontkrachtte de spits dat bericht. 

De rare situatie tussen Fenerbahçe en de alltime topscorer van Oranje heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat de club graag van Van Persie af wil. Echter: de Turken willen geen gezichtsverlies lijden. Van Persie hoopte dat Fener in de zomer zou meewerken aan een transfervrij vertrek naar Feyenoord, maar daar kwam niets van in. Dat Van Persie óók nog een deel van zijn jaarsalaris  - zo'n zes miljoen euro - zou meekrijgen, was helemaal onbespreekbaar. 

Je duurste speler 'zomaar' laten vertrekken: Fenerbahçe zou daarmee publicitair gezien geen goede beurt maken bij de eigen fans, vermoedt het AD, en daarom lijkt 'pesten' nu de nieuwe tactiek te zijn. Eerder kreeg Wesley Sneijder bij Galatasaray met dezelfde soort fratsen te maken. Galatasaray legde hem onder meer een miljoenenboete op. 

Fenerbahçe claimde dinsdag dat Van Persie een zware knieblessure heeft die hem maanden, en mogelijk zelfs het gehele seizoen, aan de kant houdt. De routinier zelf reageerde vol onbegrip. Van Persie denkt over enkele weken weer fit te zijn.