'Het is  de slechtste transfer óóit, ik begrijp helemaal niets van deze deal'

'Het is de slechtste transfer óóit, ik begrijp helemaal niets van deze deal'

05-09-2017 17:57

De overstap van Chelsea-middenvelder Nemanja Matic naar Manchester United is 'de slechtste transfer ooit'. Analist en voormalig prof Ray Wilkins zegt dat bij Sky Sports. United betaalde deze zomer zo'n 35 miljoen euro voor de linkspoot. 

"Het is de slechtste transfer die ik óóit heb meegemaakt", steekt Wilkins van wal. "Ik kan me het gewoon totaal niet voorstellen. Je hebt een kerel die heel belangrijk is voor Chelsea, samen met N'Golo Kanté op het middenveld. Met die twee zijn ze vorig seizoen kampioen geworden. En opeens verkoop je hem aan een van de grootste rivalen die we hebben."

"Ik zeg we, omdat ik een supporter van Chelsea ben." Wilkins was in het verleden speler, assistent en interim-manager op Stamford Bridge. "Ik spreek vanuit mijn hart als ik dit zeg.  Matic was fantastisch in de korte tijd dat hij bij Chelsea was en nu laat hij Paul Pogba goed voetballen. Ik begrijp helemaal niets van deze deal."

Chelsea kocht Matic (29) in 2014 van Benfica. Kenners roemen hem nu al als dé topaankoop van José Mourinho deze zomer. United won z'n eerste drie duels in de Premier League met duidelijke cijfers: tien goals voor, nul tegen.