'Atletico wil Argentijnse flop vervangen door Chelsea-paria Diego Costa '

'Atletico wil Argentijnse flop vervangen door Chelsea-paria Diego Costa '

05-09-2017 16:52

Fenerbahçe gaat in januari een poging wagen om Luciano Vietto (foto) over te nemen van Atlético Madrid. Dat meldt sportkrant AS dinsdag. Atlético is van plan om Vietto te vervangen met Chelsea-paria Diego Costa.

In juni 2015 betaalde Atlético nog twintig miljoen voor Vietto. De inmiddels 23-jarige Argentijn slaagde er echter niet in om door te breken in Madrid. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Sevilla, nu komt hij niet aan de bak. Atlético wil Diego Costa in januari terughalen naar Spanje. De komst van de Chelsea-vedette moet worden gefinancieerd met de transferopbrengst van onder meer Vietto. 

De eventuele transfer van Vietto heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor Robin van Persie, die al langere tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord. Tussen Van Persie (34) en Fenerbahçe lijkt het overigens al te rommelen. De Turkse topclub maakte dinsdag bekend dat de Nederlander zwaargeblesseerd is. Van Persie reageerde snel en ontkrachtte het statement. Volgens de Oranje-international kan hij binnen enkele weken weer fit zijn.