Volksheld Broos blijft in Kameroense media buiten schot na mislopen WK

Volksheld Broos blijft in Kameroense media buiten schot na mislopen WK

05-09-2017 15:00

Hugo Broos zal volgende zomer niet met Kameroen te bewonderen zijn op het WK in Rusland. Maandag viel door een 1-1 gelijkspel tegen koploper Nigeria al twee matchen voor het einde het doek voor de Ontembare Leeuwen. Broos wordt ondanks de magere 3 op 12 en het mislopen van een WK-ticket gespaard door de media in Kameroen.

"Onze ploeg moest revanche nemen na de 4-0-nederlaag vrijdag, maar dat is voor eigen publiek niet gelukt. Ondanks de aanpassingen van Hugo Broos'', schrijft Camfoot. De 67-jarige Broos krijgt niet de schuld van het fiasco. "We kunnen wijzen naar de jonge leeftijd van de spelers en als we overdrijven het ontslag van onze coach vragen. Maar veeleer dan hierop in te gaan, zouden we beter streven naar een nieuw elan voor het Kameroense voetbal. Sinds 2010 is er niets veranderd en dat stoort."

Camfoot geeft Broos het nodige krediet, nadat onder zijn leiding zeer verrassend de Afrika Cup werd veroverd in februari. "De overwinning op de Afrika Cup, terwijl niemand een cent gaf om de kansen van deze ploeg, was in dat opzicht zelfs een stunt van formaat. Hopelijk brengen nieuwe verkiezingen in de top van de Kameroense voetbalbond soelaas'', zoekt het medium een andere oplossing dan het ontslag van Broos.

Sommige toonaangeven kranten kritischer op Broos en de nationale ploeg. "Broos weigert ontslag te nemen en zich wanhopig vasthoudt aan zijn zege in de Africa Cup'', zo schreef L'Anecdote. Ook 'Info Matin scherp: "De Ontembare Leeuwen draaien in de soep." Broos blijft ondanks de teleurstelling kalm. Van opstappen is voorlopig geen sprake. "Een WK missen is geen groot drama, we zijn Afrikaans kampioen en richten onze pijlen nu op een verdediging van onze titel in 2019'', reageerde de ex-coach van onder andere Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk.