Ex-trainer Antwerp vindt nieuwe uitdaging in Engeland: 'Een inspirerende leider'

Ex-trainer Antwerp vindt nieuwe uitdaging in Engeland: 'Een inspirerende leider'

04-09-2017 18:40

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft een nieuwe club gevonden. De ex-trainer van Royal Antwerp FC gaat als manager aan de slag bij Northampton Town, dat uitkomt in de League One, het derde Engelse niveau.

Hasselbaink tekent een contract voor drie jaar bij Northampton. Hij is de opvolger van Justin Edinburgh, die op 31 augustus aan de kant werd geschoven. De gewezen Oranje-international stond over het kanaal eerder aan het roer bij Burton Albion en Queens Park Rangers, waar hij in november werd ontslagen.

"Wij hadden twee kandidaten waar we aanvankelijk mee in gesprek wilden. Daarna werd Jimmy onze topkandidaat, dus we zijn tevreden", laat voorzitter Kelvin Thomas van Northampton weten op de clubsite. "Hij is een inspirerende leider, iemand die recent succes heeft gehad op dit niveau. We denken dat hij hier goed past."

Daarmee stopt de lofzang aan het adres van Hasselbaink nog niet. "Hij is een manager die veel vertrouwen en geloof schenkt aan zijn spelers, hij kan het potentieel in onze selectie gaan benutten", besluit de preses. Hasselbaink was eerder nog in beeld bij Oxford United, maar daar viel hij buiten de boot.