OFFICIEEL: Mislukte spits van Sint-Truiden vindt nog onderdak in Eredivisie

OFFICIEEL: Mislukte spits van Sint-Truiden vindt nog onderdak in Eredivisie

04-09-2017 13:34

Nick Proschwitz heeft na het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe club gevonden, nadat hij moest opkrassen bij Sint-Truiden. De Nederlandse eersteklasser Sparta Rotterdam legde de Duitse spits (30) transfervrij vast.

Proschwitz kwam anderhalf seizoen uit voor STVV, maar kon absoluut niet imponeren bij de Kanaries. De Duitse clubhopper was in 33 optredens slechts goed voor zes treffers. STVV zag deze zomer dan ook geen enkele reden om zijn aflopende contract te verlengen. Sparta denkt met hem wel een goede aanwinst voor de spitspositie te hebben gevonden.

"Met ruim 300 wedstrijden en bijna 100 doelpunten in het betaalde voetbal en het spelen in meerdere competities voegen we daarmee ook ervaring toe aan onze jonge selectie", aldus Pastoor. Proschwitz is een ware globetrotter. Sparta is al zijn dertiende werkgever. Naast STVV staan ook Greuther Fürth, TSG 1899 Hoffenheim, Hamburger SV, VfL Wolfsburg, Hannover 96, FC Vaduz, FC Thun, sc Paderborn, Hull City, Barnsley, Brentford en Coventry City al op zijn CV.