Modric maakt FIFA met de grond gelijk: Net alsof we in het leger zaten

Modric maakt FIFA met de grond gelijk: "Net alsof we in het leger zaten"

04-09-2017 08:52

Luka Modric heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de FIFA. De Kroatische middenvelder en zijn ploeggenoten moesten het afgelaste kwalificatieduel tegen Kosovo een dag later al afwerken, zonder dat de Kroaten daarvan op de hoogte waren gebracht.

De wedstrijd tussen Kroatië en Kosovo stond gepland voor zaterdagavond, maar kon toen niet doorgaan vanwege hevige regenval. Hoewel het veld in Zagreb nog niet hersteld was, moest de wedstrijd zondagmiddag al worden ingehaald. "Ons werd zaterdagavond nog verteld dat we niet zouden spelen", aldus een furieuze Modric na afloop van de wedstrijd. "We bleven dus een paar uur langer in bed liggen dan gewoonlijk. Maar ineens werden we wakker gemaakt, omdat we blijkbaar toch moesten spelen. Het was net alsof we in het leger zaten."

De Kroaten wonnen weliswaar met 1-0, maar werkten een moeizame wedstrijd af. "Het was gevaarlijk om op dit veld te spelen", laat Modric weten. "Bovendien konden we ons totaal niet voorbereiden op zo’n belangrijke wedstrijd. Maar het maakt de FIFA totaal niets uit wat er met ons als spelers gebeurt, zolang de wedstrijd maar doorgaat."

Dinsdagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. De Kroaten gaan dan op bezoek bij Turkije.