Rode Duivels op rapport: Courtois blinkt uit, drie spelers krijgen een onvoldoende

Rode Duivels op rapport: Courtois blinkt uit, drie spelers krijgen een onvoldoende

03-09-2017 23:00
9

De Rode Duivels hebben zich zondagavond geplaatst voor het WK van volgende zomer in Rusland. De troepen van bondscoach Roberto Martinez wonnen met 1-2 op het veld van Griekenland. Toch was niet alles rozengeur en maneschijn.

Lees ook: Het is gebeurd, Rode Duivels plaatsen zich voor het WK!

Thibaut Courtois 8/10
Moest het nog niet duidelijk zijn: Courtois is absolute wereldtop. Veel werk kreeg de doelman van Chelsea zeker niet, maar wat hij moest opknappen, deed hij met verve. Behoedde de Duivels voor een vroege achterstand door een schot van Kostas Stafylidis met een wereldsave uit zijn netten te houden. Bij de goal van de Grieken was Courtois helemaal kansloos.

Alderweireld 5/10
De verdediger van Tottenham Hotspur speelde niet met dezelfde allure als in de Premier League. Alderweireld was sterk in de duels, maar liet zich een paar keer in de rug verrassen door Kostas Fortounis. Opbouwend zat er iets te veel afval in zijn spel. Niet altijd even secuur in de passing.

Vermaelen 5/10
De ploegmaat van Lionel Messi kampt duidelijk met een gebrek aan matchritme. Hij werd in het begin van de partij een paar keer afgetroefd op snelheid, maar kon dat oplossen met zijn ervaring. Zijn timing in de duels is Vermaelen zeker nog niet kwijt. Ging gaandeweg steeds beter spelen.

Vertonghen 6/10
De man die de match openbrak. Kon een paar keer gevaarlijk de linkerflank afdweilen, maar liet ook een paar steekjes vallen. Dat maakte Vertonghen echter allemaal goed in de tweede helft. Hij zette zijn ploeg op weg naar de overwinning met een knap afstandschot.

Dembélé: 4/10 
De Spurs-middenvelder werd door Martinez in de ploeg gedropt voor zijn balvastheid, maar dat kwam tijdens de eerste helft helemaal niet uit de verf. Toonde te weinig initiatief en liet zich een paar keer aftroeven door zijn rechtstreekse tegenstander. Kwam na de pauze beter in de match, maar werd toch gewisseld voor Hazard, zodat De Bruyne terug centraal ging spelen.

Fellaini 4/10
De breker van Manchester United moest voor duelkracht zorgen en kweet zich perfect van die taak. Fellaini is onverzetbaar, maar blijft de zwakste schakel in de opbouw. Aanvallend heeft hij amper iets bijgebracht. Hij leed een paar keer opvallend balverlies en kon geen enkele keer gevaarlijk zijn in de Griekse zestien. Werd in de slotfase vervangen door Dendoncker.

Meunier 5/10
Was tijdens de eerste helft een schim van de speler die de afgelopen weken de goede prestaties opstapelde. Er zat teveel afval in het spel van Meunier. Herpakte zich na de pauze, al kreeg hij toen veel meer ruimte van de Grieken. Was dan toch opnieuw beslissend met een knappe assist voor het doelpunt van Lukaku.

Carrasco 3/10
De zwakste Duivel op het veld van Olympiakos. Voelt zich duidelijk minder in zijn sas in het systeem van Martinez. Carrasco komt er aanvallend amper aan te pas. Zijn dribbels kwamen er te weinig uit en op defensief vlak heeft hij nog veel te leren. Bij het Griekse doelpunt gaf hij te veel vrijheid aan Zeca, die de 1-1 kon maken. Werd meteen daarna naar de kant gehaald voor Chadli.

De Bruyne 6/10
Wat ons betreft mag De Bruyne terug centraal op het middenveld gaan spelen. Tijdens de eerste helft was hij de enige die initiatief durfde te nemen, maar hij moest zich te vaak laten inzakken. Kon zijn ploegmaats amper bereiken en dat wekte frustraties op bij De Bruyne, waardoor ook hij een paar slordigheden liet zien. Na de invalbeurt van Hazard, verhuisde de City-speler opnieuw naar het centrum. Voelde zich daar duidelijk beter in zijn vel en kwam meteen beter in de wedstrijd.

Mertens 5/10
Werd afgelopen donderdag naar de kant gehaald met het oog op de wedstrijd tegen de Grieken, maar Mertens was niet op de afspraak. Eén van zijn minste wedstrijden bij de Rode Duivels, al kreeg hij tijdens de eerste helft weinig hulp van zijn ploegmaats. Na de pauze ging het iets beter, maar Mertens vertikte de wedstrijd helemaal af te maken in de slotfase.

Lukaku 7/10
Kreeg het op zijn heupen tijdens de eerste helft. Lukaku werkte hard, maar werd nooit echt in stelling gebracht. Hij toonde meermaals zijn frustratie, maar werd uiteindelijk beloond voor zijn geduld. Zijn eerste echte kans was meteen raak. Na een geweldige voorzet van Meunier knikte Lukaku de 1-2 voorbij doelman Orestis Karnezis. Meer dan ooit de eerste spits van Martinez.

Invallers
Eden Hazard 6/10
De kapitein van de Rode Duivels mocht twintig minuten voor het einde invallen voor Dembélé. Hij lijkt helemaal terug. Hazard toonde rust aan de bal en pakte meteen uit met een prachtige cross. Na zijn invalbeurt mocht De Bruyne weer centraal gaan spelen, waardoor de Duivels beter gingen draaien.

Geen beoordeling
Nacer Chadli (79’ Carrasco), Leander Dendoncker (87’ Fellaini)