'Ook Everton loopt een blauwtje bij doelwit van Anderlecht'

'Ook Everton loopt een blauwtje bij doelwit van Anderlecht'

03-09-2017 17:30

Het Everton van manager Ronald Koeman wist zich in de slotfase van de transferperiode niet te versterken met een nieuwe spits. Naast Olivier Giroud bleek ook Raul Jimenez niet haalbaar.

Dat meldt A Bola zondag. Het Portugese medium claimt dat Everton zich op deadlineday meldde voor Jimenez, die onder contract staat bij Benfica. Het Engelse plan: de Mexicaanse aanvaller voor één seizoen huren tegen een bedrag van drie miljoen euro.

Benfica werkte echter niet mee met de last minute-poging van Everton. Jimenez (26) wordt door de kampioen van Portugal gezien als een belangrijk onderdeel van de selectie. Verwacht wordt dat Everton zich in januari of ná dit seizoen opnieuw zal melden voor Jimenez.

Jimenez, die een afkoopclausule van naar verluidt vijftig miljoen euro in zijn Benfica-contract heeft staan, was afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten. Everton had graag nog een extra spits aangetrokken na het vertrek van Romelu Lukaku naar Manchester United. Ook Anderlecht werd overigens gelinkt aan Jimenez, maar haalde Robert Beric.