Club Brugge is de grootste ploeg van België, daar wil ik doorbreken

"Club Brugge is de grootste ploeg van België, daar wil ik doorbreken"

02-09-2017 10:30
3

Club Brugge heeft een opvallende beslissing genomen over Elton Acolatse. De Nederlandse flankspeler wordt een paar maanden na zijn komst al uitgeleend aan STVV. Acolatse kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

In Limburg moet hij tonen dat hij de A-kern van Club waard is. Ik was goed aan de voorbereiding begonnen, maar vlak voor de competitiestart viel ik uit met een liesblessure”, aldus de Amsterdammer. “Toen werd duidelijk dat het moeilijk zou worden om speelkansen te krijgen, ook omdat het systeem van de coach niet in mijn kaart speelt. Dus heb ik de knoop doorgehakt. Bij STVV wil ik spelen en me ontwikkelen als voetballer", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Hij hoopt hetzelfde pad te volgen als Brandon Mechele, vorig jaar nog huurling bij STVV. "Brandon Mechele is nu een basisspeler bij Club en Boli Bolingoli en Sébastien Bruzzese dwongen een transfer af. Dat gaf me een duwtje in de rug om voor STVV te kiezen."

Doorbreken bij Club Brugge blijft het ultieme doel. "Club Brugge is de grootste club van België, het is nog altijd mijn doel om daar door te breken. En ik heb er geen problemen mee als dat via een omweg moet gebeuren."