Uitgelekt: 'Antwerp nam drastische maatregel om Dierckx te lozen'

Uitgelekt: 'Antwerp nam drastische maatregel om Dierckx te lozen'

01-09-2017 11:15
3

Antwerp heeft op de laatste dag van de transfermercato nog Tuur Dierckx verkocht. De Belgische flankspeler was vorig seizoen een publiekslieveling, maar past niet in de plannen van Laszlo Bölöni. Blijkbaar wilde Antwerp hem wel héél graag kwijt.

Het Laatste Nieuws geeft namelijk aan dat Waasland-Beveren geen cent heeft moeten betalen voor de diensten van Dierckx. Hij heeft een vrije transfer gekregen. Opmerkelijk, want Dierckx had nog een contract voor maar liefst drie seizoenen op de Bosuil. Het is ongebruikelijk dat een speler die nog zo lang vastligt gratis vertrekt, maar Antwerp had er heel wat voor over om Dierckx kwijt te raken.

Via de sociale media reageerde Dierckx zelf al op zijn transfer, die hem tot 2020 aan Waasland-Beveren bindt. Hij nam afscheid van Antwerp met een bijzonder giftige brief, waarin hij aangaf dat de keuze om hem te laten vertrekken heel mysterieuze redenen had. Het Antwerp van vorig seizoen is als een kaartenhuisje in mekaar gezakt, zo vertelde hij onder meer.