'Butelle ziet alle hoop op transfer vervliegen na afhaken van enige optie'

'Butelle ziet alle hoop op transfer vervliegen na afhaken van enige optie'

31-08-2017 20:10

Ludovic Butelle heeft een fikse tegenvaller te verwerken gekregen. De Franse doelman hoopte op een oplossing voor zijn uitzichtloze situatie bij Club Brugge, maar die lijkt er niet te komen.

Butelle was in 2015/16 een steunpilaar in het kampioenselftal van Blauw-Zwart. Het afgelopen seizoen verliep een stuk minder voor de goalie, waardoor hij zijn plaats onder de lat af heeft moeten staan aan Ethan Horvath. Coach Ivan Leko geeft in de pikorde zelfs de voorkeur boven Guillaume Hubert en talent Jens Teunckens. Hoewel alle partijen een vertrek als de beste optie zagen, dreigt hij toch nog minstens zes maanden in Brugge te moeten blijven.

Alle hoop leek gevestigd op Lierse SK, dat in de sloturen nog op zoek moest naar een nieuwe doelman. Mike Vanhamel werd donderdag immers verkocht aan KV Oostende. De Pallieters zag Butelle als de ideale opvolger op Het Lisp. Tomas Taecke‏, journalist van Het Laatste Nieuws, meldt echter dat de 34-jarige Butelle een te dure optie is. Helaas voor Butelle was de ploeg uit 1B de enige concrete partij die hem nog van Club kon verlossen.