OFFICIEEL: Leverkusen geeft 45 miljoen uit en maakte komst van Engels mogelijk

OFFICIEEL: Leverkusen geeft 45 miljoen uit en maakte komst van Engels mogelijk

31-08-2017 19:28

Bayer Leverkusen heeft vlak voor het verstrijken van de Duitse transferdeadline een grote slag geslagen. Lucas Alario maakt de overstap van River Plate naar de Bundesliga. De Argentijnse spits kost ruim twintig miljoen euro, weten Duitse media. 

Tot 18.00 uur konden Bundesliga-teams spelers aantrekken. De komst van Alario (24) werd om 17.45 uur afgerond. De international van Argentinië maakte de laatste twee seizoenen furore in Zuid-Amerika. Ook onder meer Paris Saint-Germain, AC Milan en AS Roma werden gelinkt aan Alario.

Het wordt dus Leverkusen voor de aanvaller. Bayer was na de verkoop van Javier Hernández aan West Ham United op zoek naar een nieuwe spits. Deadlineday is een dure dag geworden voor die Werkself: voor Panagiotis Retsos, een negentienjarige verdediger van Olympiakos, werd 22 miljoen euro betaald. Olympiakos wendde de transfersom van Retson aan om Bjorn Engels als vervanger over te nemen van Club Brugge. Naar verluidt hoefden de Grieksen slechts een klein deel van de 22 miljoen euro op tafel te leggen voor Engels.