'Lokeren neemt op laatste dag definitief afscheid van clubicoon'

'Lokeren neemt op laatste dag definitief afscheid van clubicoon'

31-08-2017 13:58

Een transfer van Koen Persoons hangt al lange tijd in de lucht. De ervaren middenvelder van Lokeren onderhandelde al enige tijd met Oud-Heverlee Leuven over een overeenkomst. Naar verluidt wordt hij donderdag gepresenteerd bij de ploeg uit de Eerste Klasse B.

Mich Vergauwen, journalist van Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer in kannen en kruiken is. Daarmee komt er na lange tijd een einde aan de mooie samenwerking tussen Persoons en Lokeren. Hij arriveerde in juli 2010 op Daknam en groeide snel uit tot een publiekslieveling. Persoons won in 2012 en 2014 ook de Beker van België met de Waaslanders, de twee triomfen in zijn loopbaan. In totaal droeg hij liefst 245 keer het shirt van Lokeren.

Persoons nam tegen AS Eupen (3-0) al afscheid van de fans. "Het was fantastisch om te ervaren hoe de Lokerse supporters en de mensen op de bank mij een staande ovatie gaven. Lokeren en ik gaan als hele goede vrienden uit elkaar. Als je 34 bent moet je denken over de toekomst en wat op tafel ligt bij OHL is nu eenmaal interessanter dan wat er elders aangeboden werd", gaf hij vorige week zaterdag al aan. Lokeren zou overigens al een opvolger voor hem hebben gevonden.