'Denayer krijgt dan toch zijn zin en vliegt naar Turkije'

'Denayer krijgt dan toch zijn zin en vliegt naar Turkije'

31-08-2017 07:35

Na een zomer vol onzekerheden lijkt Jason Denayer dan toch zijn zin te krijgen. De verdediger wilde uitgeleend worden aan ex-club Galatasaray, terwijl Manchester City hem bij zusterclub Girona wilde stallen. Woensdag raakte al bekend dat er onderhandelingen waren, donderdag wordt gemeld dat Denayer naar Turkije vliegt.

Na zijn geslaagde uitleenbeurt aan Sunderland vorig seizoen hoopte Denayer deze zomer op een kans onder Pep Guardiola. Maar het werd al snel duidelijk dat Manchester City andere plannen had. Het haalde opnieuw enkele dure verdedigers en de speelkansen voor Denayer werden nihil bij The Citizens. Olympique Lyon meldde zich en de 22-jarige verdediger had een persoonlijk akkoord, maar City wilde niet meewerken. 

Reden was dat ook de Spaanse promovendus Girona interesse toonde. Achter die club zitten dezelfde eigenaars en City probeerde Denayer naar de Primera Division te duwen. Die wilde dat niet, zeker toen Galatasaray terug op de proppen kwam. Uiteindelijk krijgt onze landgenoot zijn zin. Daily Mail meldt dat hij donderdag in Turkije aankomt om de deal af te ronden. 

Lees ook: Ex-club van Denayer bevestigt onderhandelingen met Man City

Lees ook: LIVE: Volg de laatste uren van de transferperiode op de eerste rij