'Zulte Waregem wil in extremis nog stunten met terugkeer van oude bekende'

'Zulte Waregem wil in extremis nog stunten met terugkeer van oude bekende'

30-08-2017 15:42

Zulte Waregem mag dankzij 9 op 15 spreken van een goede competitiestart. Essevee verloor zowel van Charleroi als Club Brugge, de ploegen die nog een perfecte score hebben. Francky Dury heeft gemerkt dat hij nog wat versterking kan gebruiken en hoopt op een bekend gezicht. 

Het Italiaanse Gianluca di Marzio, dat is gespecialiseerd in transfer, meldt woensdag namelijk Zulte Waregem een poging wil ondernemen om Mame Thiam terug naar de Gaverbeek te halen. Thiam kwam in het seizoen 2015/16 al uit voor Zulte Waregem, toen hij werd gehuurd van Juventus. De samenwerking was een groot succes. De Senegalese flankspeler groeide met negen treffers in 29 duels uit tot een smaakmaker in de Jupiler Pro League.

Thiam keerde terug naar Juventus, dat hem vervolgens stalde bij het Griekse Paok Saloniki en Empoli. Beide uitleenbeurten werden een flop. Juventus heeft hem niet nodig en mogelijk kan Zulte Waregem de juiste uitkomst voor de 24-jarige Thiam bieden, zodat hij zijn loopbaan weer kan herlanceren. Naar verluidt is de clubleiding van Zulte al in gesprek met De Oude Dame, met wie het een samenwerkingsverband heeft. Het partnerschap kan de slagingskans aanzienlijk verhogen. 

Juventus heeft dit seizoen met keeper Nicola Leali en middenvelder Grigoris Kastanos al twee spelers aan Francky Dury toevertrouwd.