'Leicester-vedette wil naar Chelsea verkassen en dient transferverzoek in'

'Leicester-vedette wil naar Chelsea verkassen en dient transferverzoek in'

30-08-2017 10:45
3

Danny Drinkwater wil zijn huidige werkgever Leicester City koste wat kost verruilen voor Chelsea. De BBC en Sky Sports melden dat de 27-jarige middenvelder een transferverzoek heeft ingediend bij The Foxes.

Chelsea ziet in Drinkwater de perfecte vervanger van de vertokken Nemanja Matic, maar Leicester lijkt de middenvelder niet kwijt te willen. De club heeft al twee aanbiedingen van Chelsea geweigerd. Het laatste bod vanuit Londen bedroeg volgens Sky Sports 27 miljoen euro, maar Leicester zou pas bereid zijn om over een transfer na te denken, wanneer er een 'exceptioneel bod' op tafel komt.

Drinkwater is al sinds de zomer van 2011 actief voor Leicester City, dat hem destijds voor nog slechts 900.000 euro overnam van Manchester United. Met Drinkwater in de gelederen wist Leicester te promoveren naar de Premier League en werd het in 2016 op sensationele wijze landskampioen. Destijds vormde de drievoudig Engels international een tandem met N'Golo Kanté, die vorig seizoen al de overstap naar Chelsea maakte.