Zamalek wilde absoluut een Belgische trainer: Preud'homme was eerste keuze

Zamalek wilde absoluut een Belgische trainer: "Preud'homme was eerste keuze"

Gepubliceerd: woensdag 30 augustus 2017 om 10:55wo 30-08-2017 om 10:55

Het Belgische voetbal zit in de lift. Niet alleen voetballen onze internationals tegenwoordig voor de beste clubs ter wereld, maar ook onze coaches zijn gewild. Zo wilde de Egyptische topclub Zamalek koste wat het kost een Belg aantrekken als T1. Al viel dat tegen.

Michel Preud'homme was de eerste keuze bij Zamalek, dat met 12 nationale titels, 25 bekers en 5 Afrikaanse Champions Leagues een indrukwekkend palmares heeft. De topclub schakelde daarom Nader El-Sayed in, een voormalige doelman die voorZamalek en Club Brugge uitkwam. "Ik had al snel begrepen dat Preud'homme niet zou toehappen. Hij heeft me direct laten verstaan dat hij een volledig sabbatjaar wilde", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. 

Dan richtte de club zijn vizier op Hugo Broos en Frank Vercauteren. "Broos vroeg te veel geld en het gesprek was dan ook heel kort." Maar met Vercauteren vonden wel concrete gesprekken plaats. Het leek er zelfs op dat de deal rond was, dat verkondigde de voorzitter toch. "Maar hij zei dat hij niet wilde tekenen om persoonlijke redenen", aldus El-Sayed. En daar zou Ahmed Hassan, ex-Anderlecht en Zamalek, voor iets tussenzitten. Hassan ligt in conflict met de voorzitter van de club en zou Vercauteren op andere gedachten hebben gebracht, al wordt dat verhaal niet bevestigd. 

Belgische coaches hebben een goede naam in Egypte. Een makelaar hoopte daarvan te profiteren en bood Enzo Scifo aan, maar dat werd niets. "Ze willen een trainer met een palmares. Ze hebben gezien dat Scifo ploegen getraind heeft die tegen de degradatie gevochten hebben. Dat zat hen dwars."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Preud'homme een goede bondscoach zijn?

(797 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws