Teo brengt Anderlecht in de problemen: RSCA wil spits kwijt, hij wil niet weg

Teo brengt Anderlecht in de problemen: RSCA wil spits kwijt, hij wil niet weg

30-08-2017 08:00
3

RSC Anderlecht heeft met Robert Beric een nieuwe spits in huis gehaald. De Sloveen moet de nieuwe aanvalsleider van paars-wit worden. Er is nu nog één probleem: Lukasz Teodorczyk.

Anderlecht rekende erop deze zomer Teodorczyk te kunnen verkopen aan een buitenlandse ploeg. De Brusselaars willen namelijk graag af van de dure Poolse spits, die een jaarloon van 1,7 miljoen euro opstrijkt bij de Brusselaars. Fenerbahçe onderhandelde al met RSCA om Teodorczyk over te nemen. Alleen, de spits heeft geen zin in een vertrek bij de Brusselaars.

"Als Anderlecht Teo aan Fenerbahçe wil verkopen dan wens ik hen veel succes", aldus Teo's makelaar Marcin Kubacki. "Het is niet erg dat ze Beric gehaald hebben, want Teodorczyk staat er altijd alleen voor in de aanvalslinie. Wij hebben alvast besloten om te blijven. Wat is er nu mooier dan in de Champions League tegen Bayern, PSG en Celtic te spelen? Of willen jullie, journalisten, Teo ook weg?"

Naar de uitgang gepusht
Een vertrek sluit Kubacki toch niet uit, al zal het dan niet Turkije worden. "In voetbal weet je natuurlijk nooit, maar voor een transfer mikt mijn speler toch op andere competities. Of Anderlecht Teodorczyk niet naar de uitgang pusht? Je bent aan het verkeerde adres om dat te vragen. Daarvoor moet je bij Herman Van Holsbeeck zijn. Ik denk wel dat Teo mag blijven van René Weiler."

Bij Fenerbahçe wordt Teodorczyk gezien als een mogelijke vervanger voor de vertrekkende Robin van Persie. De Turkse club was enkele weken geleden bereid om acht miljoen euro te betalen voor de Poolse spits, maar dat bedrag werd afgewezen door Anderlecht.