Meunier maakt zich geen zorgen om Dani Alves: Ik zal wel spelen

Meunier maakt zich geen zorgen om Dani Alves: "Ik zal wel spelen"

29-08-2017 16:50

Vorige zomer trok Thomas Meunier verrassend naar PSG. Tot ieders verbazing speelde de Rode Duivel ook 35 wedstrijden voor de Franse grootmacht, meer dan hij zelf verwachtte. De Parijzenaars trokken met Dani Alves wel een te duchten concurrent aan, maar onze landgenoot maakt zich geen zorgen. 

"Vorig jaar had ik met Serge Aurier ook een zware concurrent", citeerde Het Nieuwsblad de rechstachter. "Ik dacht dat ik maar vijf wedstrijden op het ganse seizoen zou spelen, het werden er uiteindelijk 35. We spelen met PSG zo’n 60, 70 wedstrijden per seizoen, er zullen zeker matchen bij zijn waar ze me nodig hebben."

Zijn concurrent maakte eerder het mooie weer bij Barcelona en Juventus en heeft stevig wat adelbrieven. "Dani Alves is een uitstekende speler. Hij kan aanvallen als een aanvaller en verdedigen als een verdediger. Maar in de supercup met PSG tegen Monaco stond ik rechtsachter en hij voor mij in het middenveld. Dat kan dus ook. Neen, ik zal wel spelen.”

Overigens is Meunier zeer te spreken over recordtransfer Neymar. Hij is een erg positief iemand, heel goedlachs en hij heeft een grote joie de vivre. Hij brengt de club iets bij op alle niveaus. Het is een soort frisse wind", aldus Meunier.