Zinloos geweld tegen jongeren, harde kern Club Brugge moeit zich ermee

Zinloos geweld tegen jongeren, harde kern Club Brugge moeit zich ermee

29-08-2017 08:25
7

De vooorbije dagen was er veel heisa rond een Instagram-account, waarop filmpjes verschenen van jongeren die werden afgeranseld door leeftijdsgenoten. Onder meer een 14-jarige jongen uit Brugge werd het slachtoffer. Maar die kreeg steun uit onverwachte hoek. De harde kern van Club Brugge ging zich ermee moeien. 

Een dertigtal zware jongens zakten maandagavond af naar het station van Brugge, meldt Het Nieuwsblad. Daar zochten ze de confrontatie op met enkele jongeren die betrokken waren bij de verschillende vechtpartijen. "We hebben hen heel duidelijk gezegd dat dit zo niet verder kan", verklaarde één van de mannen in de krant. "Het kan niet de bedoeling zijn dat die hier een schrikbewind gaan voeren. Als ze van hulpeloze jongeren in elkaar slaan een nieuwe hype willen maken, zijn ze in de verkeerde stad."

De politie moet uiteindelijk tussenbeide komen. Indruk maakte hun offensief blijkbaar wel, want de verontschuldigingen vlogen in het rond op de sociale media. De initiatiefnemers zijn dan ook tevreden. "Ik kreeg tientallen berichten van jonge gasten en hun ouders uit Brugge. Zij zijn tevreden met onze aanpak. Iemand moet hier paal en perk aan stellen. Hopelijk is de boodschap aangekomen."

De Tigra’s en de Hyena’s
Volgens de fans van Club Brugge zijn het twee bendes die de buurt terroriseren. "Die gasten noemen zichzelf de Tigra’s en de Hyena’s. Het gaat om twee jongerenbendes van allebei ongeveer vijftien leden. Op één filmpje sloegen ze een meisje tot ze aan het huilen ging. Mijn haren kwamen recht overeind. Wij zijn ook vaders en het kan niet zijn dat onze eigen buurt geterroriseerd wordt. Dus toen we die jongeren aan het station zagen, hebben we hen duidelijk gemaakt dat ze dat in Brugge beter niet meer kunnen doen."