'Eerste gesprekken achter de rug: Anderlecht wil kampioenenmaker lozen'

'Eerste gesprekken achter de rug: Anderlecht wil kampioenenmaker lozen'

29-08-2017 07:00
10

Het is nog wachten op de officële bekendmaking door de clubs, maar Robert Beric wordt de nieuwe spits van Anderlecht. De Sloveen wordt een seizoen gehuurd van AS Saint-Étienne en moet bij Anderlecht de aanval gaan dragen. Zijn komst heeft gevolgen voor Lukasz Teodorczyk. De Pool mag vertrekken, meldt Het Laatste Nieuws. 

Teodorczyk was met zijn 22 competitiedoelpunten van onschatbare waarde vorig seizoen, maar op dit moment stokt de machine. Anderlecht lichtte de aankoopoptie in de huurovereenkomst met Dinamo Kiev en trok de spits eind vorig seizoen definitief aan. Daardoor werd hij meteen één van de grootverdieners. Zijn loon weegt dus zwaar door op het budget en de prestaties zijn niet navenant.

Daardoor zou Anderlecht hem alsnog willen verkopen, het Turkse Fenerbahçe is geïnteresseerd. Maandag zat makelaar Mateja Kezman, die de Turken vertegenwoordigde, samen met Herman Van Holsbeeck. De entourage van de spits liet aan Het Laatste Nieuws weten dat de speler de intentie heeft om te blijven, maar achter de schermen wordt dus wel aan een transfer gewerkt. De landskampioen hoopt om tien miljoen euro te vangen.

Lees ook: 'Transfertarget Anderlecht bevestigt vertrek bij club'