Asensio redt Real Madrid in slotfase tegen Valencia; Benzema grote schlemiel

28-08-2017 00:15

Real Madrid heeft op de valreep een punt overgehouden aan het duel met Valencia. De ploeg van Zinedine Zidane kwam thuis niet verder dan 2-2. De club heeft het punt te danken aan Marco Asensio.

Real schoot uit de startblokken en kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Asensio schoot de bal van buiten de zestien knap achter de Valencia-doelman. De bezoekers kwamen enkele minuten later echter weer op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij binnengetikt. Real kreeg daarna, met name via Karim Benzema, voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de Franse spits had zijn vizier niet op scherp staan en hielp meerdere kansen om zeep.

In de tweede helft was het wachten op de 2-1 van Real, maar tegen de verwachting in kwamen de bezoekers uit Valencia op voorsprong. Een kwartier voor tijd schoot Jeffrey Kondogbia snoeihard raak. De assist kwam van Rodrigo Moreno. De bij Inter mislukte middenvelder kreeg Bernabeu stil.

Real wist de schade vijf minuten voor tijd te herstellen. Asensio liet opnieuw zijn klasse zien. De Spanjaard, die een Nederlandse moeder heeft, schoot een vrije trap op fantastische wijze binnen. Na de gelijkmaker drukte de formatie van Zinedine Zidane door en had het op voorsprong móeten komen, maar Benzema verprutste een volgende kans door op de paal te schieten. Gescoord werd er niet meer en dus staat Real na twee wedstrijden spelen op vier punten. FC Barcelona is tot nu toe foutloos. In de volgende speelronde nemen de Madrilenen het in Bernabeu op tegen Levante.