Niet-selectie Rode Duivel heeft niets met transfer te maken

"Niet-selectie Rode Duivel heeft niets met transfer te maken"

27-08-2017 18:59

Kevin Mirallas zat niet in de Everton-selectie voor de verloren wedstrijd tegen Chelsea (2-0). Zo kon de aanvaller al vroeger naar ons land afreizen voor de interlandperiode. Velen dachten meteen aan een geval van transferitis. Bij Liverpool Echo geeft coach Ronald Koeman een andere reden voor de niet-selectie.

Volgens Koeman was onze landgenoot teleurgesteld dat hij geen deel uitmaakte van de basiself. "Als iemand zijn teleurstelling te fel laat zien moet ik een beslissing nemen. Iedereen kan teleurgesteld zijn, maar ik kan niet aanvaarden dat spelers zich daardoor anders gaan gedragen. Je blijft nog altijd deel van een ploeg", legt de Nederlander zijn beslissing uit.

Volgens Koeman gaat het dus om een puur disciplinaire reden. Toch doen er geruchten de ronde over een transfer naar het Olympiakos van Besnik Hasi. "Of Kevin nog vertrekt? Dat durf ik niet zeggen", reageerde Koeman.

Mirallas is in beeld bij zijn ex-ploeg Olympiakos. Besnik Hasi wil de Rode Duivel er graag bij. Ook Silvio Proto staat op het verlanglijstje van Hasi.