Degryse zoekt rebel: Maar Kums heeft op dit moment geen recht van spreken

Degryse zoekt rebel: "Maar Kums heeft op dit moment geen recht van spreken"

27-08-2017 10:01
1

Ook voor Marc Degryse is de zwakke vorm van RSC Anderlecht een raadsel. De ex-speler van paars-wit gaat bij Het Laatste Nieuws op zoek naar een verklaring en komt uit bij het gebrek aan persoonlijkheid bij de spelers. Dat werkt René Weiler echter zelf in de hand.

"Anderlecht heeft iets meer controle over wat de spelers zeggen - meer dan op AA Gent", trekt Degryse de vergelijking. "Maar Kums heeft op dit moment ook geen recht van spreken: hij is er pas én hij heeft zijn draai nog niet gevonden. Hanni heeft vorig jaar een keer getest, na de match op Waregem. Zo van: 'Hoe ver kan ik hier gaan?' Drie dagen later zat hij op de bank. Hanni zal gezien hebben: 'Oei, die trainer heeft hier écht alles te zeggen. Ik ga mij maar plooien.'"

Hetzelfde fenomeen ziet Degryse overigens bij Gent, waar Hein Vanhaezebrouck de plak zwaait. "Hein en Weiler zijn allebei trainers die graag klagen over 'een gebrek aan leiderschap'. Maar zij staan geen leiders toe! Ik ben overtuigd dat Kums en Hanni geen warm gevoel hebben bij Weiler - het is hun type trainer niet - maar ze laten het zo, omdat ze geen problemen willen", besluit de oud-international zijn analyse.