Spektakel in Engeland: wereldgoal Bournemouth, City wint in 97e minuut

26-08-2017 15:30
1

Op het nippertje heeft Manchester City zaterdag puntenverlies weten te voorkomen in de Premier League. Bournemouth werd in de 97e minuut met 2-1 verslagen.

Afgelopen maandag speelde City met 1-1 gelijk, toen tegen het Everton van Kevin Mirallas. In speelronde drie moesten The Citizens op bezoek bij Bournemouth. Twee treffers vielen in de eerste helft. Het openingsdoelpunt was van ongekende schoonheid. Charlie Daniels nam een afgeslagen bal vól op zijn wreef en ramde hem via de onderkant van de lat achter City-goalie Ederson.

Na die fabelachtige 1-0 werd City steeds sterker. De gelijkmaker viel al snel. Gabriel Jesus maakte er op aangeven van David Silva 1-1 van. De ploeg van Guardiola had véél meer balbezit, maar leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een punt. Josh King (Bournemouth) en Nicolas Otamendi (City) raakten de paal.

In de 97e minuut kwam het tóch nog goed. Raheem Sterling scoorde. De aanvaller ging daarna zó uit zijn dak, dat hij zijn tweede gele kaart kreeg. City staat nu op zeven punten uit drie duels. Bournemouth heeft drie keer op rij verloren. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany speelden de volledige wedstrijd.