Anderlecht-speler zwaar onder vuur: Wat voor een boer ben je dan?

Anderlecht-speler zwaar onder vuur: "Wat voor een boer ben je dan?"

26-08-2017 12:45
11

Marc Degryse blikt in Het Laatste Nieuws vooruit op de clash tussen AA Gent en Anderlecht. De bezoekers hopen voor hun goals nog altijd op Lukasz Teodorczyk, maar voor Marc Degryse heeft de Poolse spits stilaan afgedaan.

Degryse heeft stilaan zijn buik vol van Teodorczyk. "Teo? Dat hij een keer manieren leert, die gast. Simpel gezegd is het beginnen bergaf te gaan met Teo sinds hij zijn kat stuurde naar de Gouden Schoen. Wat voor - ik wil niet ordinair klinken, maar toch - een boer ben je dan? Ik heb nog nooit iets van Teodorczyk gezien waarvan ik zeg: hij straalt de ­klasse van Anderlecht uit. Niet óp het veld en niet ernaast."

Anderlecht heeft volgens Degryse al de ideale opvolger. "Dat hij Henry daar zet. Maar ja, dan heb je een trainer nodig die aan voetballen denkt... Met Henry in de spits speel je zijn snelheid en zijn dribbels uit. Dan kun je voor een versterkt middenveld kiezen met spelers die bijna niet de bal verliezen en al combinerend de tegenstander zoek spelen - Trebel, ­Hanni, Kums én Stanciu, en eventueel nog Chipciu. Maar ik weet nu al wat ze op Anderlecht gaan ­zeggen als ze dit artikel lezen: hij leeft in het verleden."