Vossen heeft geen schrik van strafschoppenreeks: Niet speciaal op getraind

Vossen heeft geen schrik van strafschoppenreeks: "Niet speciaal op getraind"

24-08-2017 15:34
3

Club Brugge gaat donderdagavond in Athene op zoek naar de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Na het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd bestaat de kans dat strafschoppen de beslissing moeten brengen. Bij Club Brugge werd er wel niet specifiek op geoefend. 

"Ik ben persoonlijk van mening dat je niet op een strafschoppenreeks kan trainen", zegt Jelle Vossen in Het Laatste Nieuws. "De omstandigheden op het moment van de waarheid zijn helemaal anders dan op training. Het heeft met vertrouwen te maken. Ik heb het genoeg meegemaakt dat jongens plots helemaal panikeren wanneer ze naar de stip wandelen."

Maar daarover maakte aanvaller zich bij zijn ploegmaats geen zorgen over. "Mocht het zo ver komen, dan hebben we genoeg jongens in de rangen die een penalty kunnen trappen. Dat hebben we al bewezen. Zelf heb ik daar als vaste strafschopnemer de jongste tijd niet speciaal op getraind, want dat doe ik eigenlijk al heel mijn carrière."

Het verleden geeft Blauw-Zwart alvast het voordeel. De Bruggelingen gingen bij vier eliminatierondes (tegen Shakhtar, Valerengen, Dortmund en Lech Poznan) telkens door als het op strafschoppen aankwam.