OFFICIEEL: Zoon van keeperstrainer gaat definitief aan de slag bij Anderlecht

OFFICIEEL: Zoon van keeperstrainer gaat definitief aan de slag bij Anderlecht

24-08-2017 14:13
2

Boy de Jong is de nieuwe derde doelman van Anderlecht. Paars-wit maakte zijn komst donderdagmiddag officieel. Saillant detail: keeperstrainer Max de Jong is de vader van de nieuwste aanwinst.

Boy de Jong bevestigde dinsdag al persoonlijk dat hij aan de slag zou gaan bij de recordkampioen, maar nu heeft ook Anderlecht zijn komst bevestigd via alle kanalen. De 23-jarige Nederlander moet bij Anderlecht de leemte opvullen die Mile Svilar en Davy Roef achterlaten. Roef is inmiddels verhuurd aan Waasland-Beveren, terwijl Svilar een vertrek naar Portugal aan het forceren is

Het feit dat de keuze gevallen is op De Jong mag zeer opmerkelijk worden genoemd. Hij was immers slechts reservedoelman bij de Nederlandse tweedeklasser Telstar. De Jong werd in zijn jeugdjaren gezien als een groot toptalent en keepte voor diverse nationale jeugdselecties. Hij wist echter niet door te stoten tot het eerste elftal van Feyenoord, waarna ook een vertrekken naar Excelsior (huur) en PEC Zwolle geen uitkomst boden. Bij Telstar keept hij vorig seizoen wel 22 duels, maar was sinds de zomer pas tweede keus.

Anderlecht maakt geen details bekend over de duur van de gesloten overeenkomst. De club heet hem wel van harte welkom en geeft tot slot mee dat de nieuweling in 2011 nog Europees kampioen werd met de nationale U17 van Nederland, waartoe ook Memphis Depay toe behoorde.

Lees ook: Presentatie van 'zoon van' zorgt aan tsunami van boze reacties bij RSCA-fans