Ceulemans geeft Leko advies en kiest ideale aanvalsduo voor duel tegen AEK

Ceulemans geeft Leko advies en kiest ideale aanvalsduo voor duel tegen AEK

24-08-2017 13:34
6

Club Brugge staat voor een cruciale avond in Europa. Club moet ten koste AEK Athene de poulefase van de Europa League zien te bereiken. Jan Ceulemens geeft coach Ivan Leko advies hoe Blauw-Zwart het beste kan spelen in de Griekse hoofdstad.

Club Brugge heeft in de media aangegeven dat het naar Athene trekt om daar te winnen. Ceulemans pleit echter voor een afwachtende aanpak na de 0-0 in het Jan Breydelstadion. ''Ik zou toch wat rekenen op de omschakeling. Kijk, AEK moet scoren, nog meer dan Club Brugge. Laat ze maar even komen en maak gebruik van de ruimte die daarbij vrijkomt'', luidt het advies van het voetbalicoon in Het Nieuwsblad.

Ceulemans zou gokken op de counter en daarop zijn keuze voor het aanvalsduo baseren. ''Je hebt Dennis die daar met zijn snelheid optimaal gebruik van kan maken. Ik zou naast hem zelfs Diaby durven te zetten: twee snelle jongens. Vossen is ook een optie, Wesley misschien iets minder. Met hem kun je het spel in de omschakeling iets minder maken'', vindt Ceulemans. Leko was er naar verluidt begin deze week nog niet helemaal uit over de opstelling. Negen spelers zouden wel zeker zijn van een basisplaats.