Genk krijgt goed nieuws uit ziekenboeg: sterkhouder traint weer buiten

Genk krijgt goed nieuws uit ziekenboeg: sterkhouder traint weer buiten

24-08-2017 11:23

Racing Genk heeft net als andere topclubs de start gemist met een 4 op 12 punten. De terugkeer van Nikos Karelis kan de Limburgers mogelijk een boost geven. Het gaat alvast de goede kant op met het herstel van de spits.

Karelis scheurde eind december van het vorige kalenderjaar de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Naar verwachting zou hij acht maanden out zijn, maar zijn revalidatieperiode werd met een maand verlengd door een tweede kleine ingreep. Tot zijn grote oplucht moet hij woensdag eindelijk weer buiten trainen. Karelis kon echter nog niet inschatten wanneer hij verwacht zijn rentree te maken.

''Een datum prikken voor mijn eerste wedstrijd doe ik niet. Dat heeft weinig zin, ik moet in eerste instantie luisteren naar mijn lichaam. Daarom evalueren we mijn situatie dag na dag, op die basis wordt mijn programma dan uitgetekend'', liet hij weten aan Het Belang van Limburg. Karelis scoorde liefst 29 keer in zijn eerste 52 optredens voor Genk, dus de club heeft hem liever vandaag dan morgen terug inzetbaar.