OFFICIEEL: Swansea komt in actie en betaalt recordsom voor middenvelder

OFFICIEEL: Swansea komt in actie en betaalt recordsom voor middenvelder

23-08-2017 20:35

Swansea City heeft een groot deel van de opbrengst van Gyfli Sigurdsson gespendeerd aan Sam Clucas. De 26-jarige middenvelder is woensdagavond gepresenteerd door de Premier League-ploeg uit Wales. 

Swansea doet zelf geen mededelingen over de transfersom, maar Britse media weten dat The Swans ongeveer 18 miljoen euro - een clubrecord - hebben overgemaakt naar Hull City voor Clucas. Afgelopen seizoen was de Engelse middenvelder een van de lichtpuntjes bij Hull, dat naar het Championship degradeerde. 

Aanstaande zaterdag kan Clucas, die voor vier jaar heeft getekend, direct zijn debuut maken namens Swansea. Er staan dan een competitieduel met Crystal Palace op het programma. 

Vorige week werd Swansea-ster Sigurdsson voor ruim 50 miljoen euro aan het Everton van Ronald Koeman verkocht. Met dat geld wil Swansea-trainer Paul Clement zeker twee à drie versterkingen aantrekken. Onder meer Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Wilfried Bony (Manchester City) en Santiago Arias (PSV) worden aan de club gelinkt.