Investeerder uit Eerste Klasse B wil grondige hervorming van het Belgische voetbal

Investeerder uit Eerste Klasse B wil grondige hervorming van het Belgische voetbal

23-08-2017 11:00
6

AFC Tubize werd in 2014 overgenomen door Sportizen, een bedrijf uit Zuid-Korea. Chankoo Shim, de grote baas bij Tubize, is echter ontevreden over de opzet van het Belgische profvoetbal. De investeerder plijt voor een grondige hervorming.

Sinds Tubize in handen is gekomen van Sportizen is de formule sterk gewijzigd, met slechts acht teams nog in de Eerste Klasse B. Shim vindt dat een opmerkelijke ontwikkeling. ''Het is duidelijk dat de situatie niet meer hetzelfde is. Er zijn minder clubs, maar bij deze ploegen wordt er veel meer geïnvesteerd'', laat Shim weten in gesprek met La Dernière Heure.

De Zuid-Koreaan heeft zelf al grondig nagedacht over een nieuwe formule en komt met een opvallend voorstel. Shim hoopt dat er een hoogste afdeling met 24 teams komt, die wordt verdeeld in twee competities met 12 ploegen. Daarvan zullen de beste zes clubs de Play-Offs gaan bestrijden. Er liggen binnen de Pro League echter voorlopig geen plannen op tafel om opnieuw te sleutelen op de opzet van onze profafdeling.